Panouri solare Constanta

Panouri radiante

 

Panourile radiante cu infrarosii sunt panouri care emit caldura prin radiatii. Pe langa faptul ca asigura o caldura optima si sunt usor de exploatat, au si un design placut. Panoul radiant este un obiect plat, de forma dreptunghiulara, care transforma energia electrica in caldura. Despre aceste panouri se poate spune ca reprezinta cel mai revolutionar si eficient mod de incalzire. Emit energie sub forma de radiatii infrarosii. Puteti descoperii in aceste produse nu doar cel mai eficient mod de incalzire ci si un izvor de sanatate curat, natural, cu durata de viata foarte lunga, silentios.

Cea mai cunoscuta sursa de caldura cu infrarosii este Soarele. Atunci cand in calea razelor apare o suprafata, energia lor este absorbita si se transforma in caldura. Elementele de incalzire cu raze infrarosii montate pe tavan creeaza un confort termic in acelasi mod in care incalzeste soarele. Elementele de incalzire cu raze infrarosii incalzesc podeaua, peretii, obiectele, etc. Aceasta caldura se acumuleaza in obiectele din mobilier, podea si pereti, care la randul lor transmit caldura mediului inconjurator. In acest mod se obtine o temperetura optima, confortabila in incapere, fara a incalzi mai intai aerul din aceasta. Razele infrarosii nu sunt vizibile pentru ochiul uman, dar pielea noastra le percepe ca pe o caldura. Din acest motiv, deseori, in loc de ,,radiatii infrarosii '' se foloseste expresia ,,radiatii termice ''. Incalzirea spatiilor va fi intr-o forma curata, naturala si confortabila.

Incalzirea cu raze infrarosii poate fi comparata cu iluminarea unei incaperi. Distribuind corect sursele de lumina in incapere, se poate obtine o iluminare confortabila si omogena. In acelasi mod se pot distribuii si elementele de incalzire cu raze infrarosii.
Lungimea de unda caracteristica panourilor radiante permite radiatiei infrarosii sa parcurga distante mai mari, reprezentand solutia optima pentru incalzirea cu raze infrarosii pentru locuinte si alte spatii de diferite intrebuintari.

S-a constatat experimental ca intre doua corpuri cu temperaturi diferite, caldura se transmite de la corpul cald catre corpul mai rece, pana se ajunge la un echilibru termic. Atunci cand o suprafata fierbinte este inconjurata de o zona mai rece, va avea loc un transfer de caldura pana cand ambele ajung la aceeasi temperatura. Acest transfer de caldura are loc printr-unul sau mai multe dintre urmatoarele 3 metode :

- conductie: se produce intr-un material solid sau gazos si depinde de caracteristicile materialului respectiv;
- convectie: caldura se propaga datorita miscarii aerului sau schimbarii densitatii acestuia la diferite temperaturi. Are loc de la fluid la suprafata unui corp si invers.
- radiatie: orice material capteaza radiatiile termice si le emite mai departe in functie de emisivitate si temperatura pe care a acumulat-o.
Schimbul de caldura tine cont de mediul de propagare ( aerul ). Atunci cand radiatiile sunt absorbite sau reflectate transferul termic este diminuat.

Fiecare panou radiant are propriul termostat. Acesta este  inteligent, usor de programat si se seteaza de catre utilizator la temperatura dorita. El are rolul de a comanda pornirea sau oprirea panoului radiant. De preferat ca termostatul sa nu se opreasca niciodata, singurele modificari fiind ajustarea temperaturii la diferite ore dorite in locuinta sau biroul Dvs, asigurand CONFORT si ECONOMIE.

AVANTAJE

- sunt ecologice, fara praf, zgomot sau vibratii

- nu usuca aerul, nu produce gaze

- montaj usor si rapid, nu necesita proiect, autorizatii, fara santier, fara mizerie

- fara revizii, piese de schimb, intretinere, filtre, etc.

In comert se intalnesc mai multe tipuri de panouri radiante cu infrarosii. Eu recomand in special panourile radiante din gama SUNJOY si din gama PRIMA. Despre avantaje, dimensionare si montaj, va rugam sa  deschideti pagina de SUNJOY, respectiv PRIMA. 

Sistem solar de incalzire Sistem solar de incalzire