Panouri solare Constanta

Accesorii / fitting-uri

 

 PRETURI PROMOTIONALE !!!

Nu trebuie sa neglijam sau sa uitam de etansietatea circuitului solar pe durata lunga. Racordurile si legaturile trebuie sa se realizeze impecabil si sa fie fabricate din materiale rezistente la solicitari enorme, in special la scaderile de temperatura sub 0°C din timpul iernii (la exterior) si la temperaturi de peste 200 °C ale stagnarii din timpul verii. In principiu se disting doua tipuri de racorduri: detasabile si nedetasabile. Nedetasabile sunt racordurile sudate si cele de presiune, cu o durata de viata lunga si potrivite pentru circuitul colectorului. In ceea ce priveste tuburile din cupru, unii producatori recomanda sudura dura (sudare la temperaturi de cca. 600 °C), deoarece racordurile cu sudura moale pot ceda la temperaturi de peste 200 °C. Mult mai des se folosesc insa legaturi detasabile pentru ca sunt mai flexibile. Pentru legarea tuburilor intre ele si trecerea catre alte elemente de constructie a instalatiei exista o gama variata de fitinguri din cupru, bronz sau alama, racordarea fiind prin etansare, priderea tip flansa cu garnitura si inel de siguranta, permitand o instalare rapida si sigura. Pentru tuburile din inox ondulate, folosite tot mai des, in special pentru montarea rapida, exista, de asemenea, racorduri fabricate ca un simplu sistem de imbinare si prindere. 

Accesorii montaj Accesorii montaj Accesorii montaj Accesorii montaj

 

1. Vana de amestec  sau  Vana antioparire

 Pret EURO fara TVA/buc     - 1'' interior       47 EURO

                                                   - 3/4'' interior   57 EURO

                                                   - 1'' exterior     45 EURO

                                                   - 3/4 exterior   42 EURO

Aceste ventile de amestec (VTA) sunt utilizate pentru producerea directa a apei calde menajere in instalatiile cu / fara pompa de recirculare, instalatii mici de incalzire, in pardoseala sau instalatii de incalzire cu sursa dubla de energie, panouri solare si centrala, avand functia de antioparire. Mentine apa la o temperatura fixa in functie de necesarul si tipul sistemului pentru care a fost prevazuta, prin amestecarea in interiorul vanei a apei reci cu cea calda, rezultatul fiind obtinerea unei ape cu temperatura dorita de dvs. Se poate folosi in diverse scheme hidraulice de instalatii pentru sistemele de incalazire centrala a locuintelor si producerea de apa calda menajera. Aceasta vana termostatata o intalnim cel mai des in sistemele solare de producere si distributie a apei calde menajere. In aceste sisteme solare (in boilere) se pot atinge si temperaturi de peste 65 °C, fapt pentru care este recomandat montarea acestei vane de amestec care mentine automat o temperatura reglata preferata,(exp. 50 °C) astfel  evitand din neatentie oparirea. Aceasta vana de amestec mai este intalnita si sub denumirea de” vana antioparire”. Aceasta vana mai are si un rol foarte important in economia de apa calda menajera pentru ca apa vine deja la o temperatura suportata de catre corpul uman, astfel eliminandu-se timpul de “reglare”a apei din bateria de amestec a dusului. O economie foarte mare se regaseste la hoteluri, pensiuni si spatiile inchiriate. Descriere:

  - Robinet termostatic

- Interval de temperatura : 35 °C / 65 °C(reglabil linear)

- Presiune lucru max.: 10 bar

- Temperatura lucru max : 90 °

2. Set complet - ventil/racord - pentru vasul de expansiune 

Pret EURO fara TVA/buc - set complet ventil 34''   21 EURO

                                              - set complet ventil 1''     24 EURO

-Racord flexibil de legatura cu lungimea de 1,25 m, cu filete interioare de 3/4''sau 1'', face legatura intre vasul de expansiune si pompa de recirculare. Setul ventil are un robinet de” izolare si descarcare “care este montat direct pe vasul de expansiune. Robinetii sunt speciali pentru a nu se inchide accidental.(sunt prevazuti cu un sigiliu si actionati cu imbus). Setul ventil se monteaza direct pe vasul de expansiune.

3. Aerisitor automat set complet cu pipa filetata 

Pret EURO fara TVA/buc - pipa filetata 1''      - 22 EURO

                                            - pipa filetata 3/4''   - 21 EURO

- Recomandat pentru instalatii solare (180 °C), in special pentru panouri solare cu tuburi vidate. Prevazut cu un robinet de 1/2'' rezistent la temperaturi ridicate, o pipa filetata si racord rapid de 3/4' sau 1''. Se monteaza pe colectorul panoului solar. Pentru dezaerisirea instalatiilor solare, sunt dispuse, in general, puncte de dezaerisire in diferite parti ale instalatiei solare, adeseori pe conducta de ducere a instalatiei solare. In cele mai multe cazuri, punctele de dezaerisire permit instalatorului sau utilizatorului final, sa evacueze aerul acumulat dupa un anumit timp de functionare.

3. Rezistente electrice pentru boilere monovalente/bivalente

- Se folosesc acolo unde capacitatea instalaţiei centrale poate fi crescută prin utilizarea de patroane de încălzire electrice (rezistente electrice). Cu puteri incepand de la 1,5 kW pana la 9,0 kW, pentru boilere de pana la 1000 L, alimentare 220V/380V, cu posibilitatea de a seta temperatura apei in boiler de la 15 °C la 75 °C.

CE FEL DE REZISTENTA ELECTRICA AI NEVOIE PENTRU BOILERUL TAU ? 

Timpul de încălzire il puteți calcula asfel:
Daca vrem sa incalzim 1000 litri de apă cu 1°C, este nevoie de 1,1 KWh

Exemplu de calcul: Punctul de plecare = 1000 litri de apa sa fie încalzita la 30°C la 60°C
Diferența de temperatură este de 30°C x 1000 litri 1,1kWh = 33 kWh)
Ce fel de rezistenta alegem si cat dureaza incalzirea a 1000 litri de apa de la temperatura de 30°C la 60°C ?

Rezistenta de 2,0 kW: 33kWh : 2,0 = 16.5 ore timp de încălzire
Rezistenta de 3,0 kW: 33kWh : 3,0 = 11,0 ore timp de încălzire
Rezistenta de 4,5 kW: 33kWh : 4,5 = 7.34 ore timp de încălzire
Rezistenta de 6,0 kW: 33kWh : 6,0 = 5.50 ore timp de încălzire
Rezistenta de 7,5 kW: 33kWh : 7,5 = 4.40 ore timp de încălzire
Rezistenta de 9,0 kW: 33kWh : 9,0 = 3.66 ore timp de încălzire
Rezistenta de 12,0 kW: 33kWh : 12,0 = 2.75 ore timp de încălzire

A. REZISTENTE ELECTRICE TERMOSTATE PENTRU BOILERE SI PUFFERE PRIN INSURUBARE - PRETURI

SH - 2,0 kW cu termostat -   99,00 EURO fara TVA

SH - 3,0 kW cu termostat -   99,00 EURO fara TVA

SH - 4,5 kW cu termostat - 106,00 EURO fara TVA

SH - 6,0 kW cu termostat - 111,00 EURO fara TVA

SH - 7,5 kW cu termostat - 114,00 EURO fara TVA

SH - 9,0 kW cu termostat - 123,00 EURO fara TVA

Rezistentele electricice sunt direct in contact cu apa din boiler/puffer si NU necesita o teaca de protectie suplimentara! Rezistentele electrice termostatate cu protectie dubla sunt concepute pentru incalzirea apei din Boilere si Puffere. Rezistenta functioneaza fara intretinere si se poate regla la temperatura dorita printr-un termostat care este incorporat in rezistenta. Lugimea rezistentei (adancimea) inseamna lungimea celor 2 bucle de incalzire + 20 mm partea filetata 1½ ".

B. REZISTENTE ELECTRICE TERMOSTATE PENTRU BOILERE SI PUFFERE CU FLANSA

REZISTENTA CU FLANSA -   6,0 kW - 276 EURO fara TVA

REZISTENTA CU FLANSA -   9,0 kW - 329 EURO fara TVA

REZISTENTA CU FLANSA - 18,0 kW - 548 EURO fara TVA

Rezistente cu flanșă si termostat avand puteri intre 2 kW si 18 kW. Rezistentele cu flansa se pot monta pe toate tipurile de boilerele pentru apa potabila menajera care au in constructia lor o flansa de vizitare cu diametrul de 180 mm sau 260 mm. Rezistentele sunt prevazute cu termostat reglabil si limitator de temperatură ( maxim 95°C ) Putere: 2kW, 4kW și 6kW (230V) sau 6kW, 9kW si 18kW (400V) - în functie de tipul de conexiune facute la reteaua electrica.

Rezistentele electrice cu flanse sant încorporate direct in capacitatea boilerului mai exact, vor fi in contact direct cu apa. Temperatura dorită poate fi setata pe cadranul rezistentei. Duritatea apei nu trebuie să depășească 14°dH. Calitatea apei are un rol determinant in functionarea rezistentei. Apa cu un conținut ridicat de minerale pote duce la o durată de viață mai scurtă. Încălzirea apei care contine substanțe agresive (acizi, baze) nu este permisa.

4. Grup de siguranta - set complet 

Pret EURO fara TVA/buc - 27 EURO

-Are in componenta o supapa de siguranta de 3,5 bar, un aerisitor automat si un manometru de 4,0 bar. Se monteaza pe Puffere sau Boiler in Boiler(Tank in Tank)

5. Setul de baza pentru teava flexibila ,,cu niplu'' si setul racord teava flexibila ,,fara niplu'' se folosesc si permit conectarea simpla cu teava flexibila de inox. Sunt usor de instalat, racordurile fiind prin etansare, priderea tip flansa cu garnitura si inel de siguranta, permitand o instalare rapida si sigura.

6. Racorduri rapide pentru montajul panourilor solare

-Sunt racorduri rapide din alama, de forma I, L sau T, in functie de tipul de prindere. Se folosesc la colectorul panourilor solare cu tuburi vidate si se fixeaza prin strangere directa pe teava de cupru a colectorului solar. 

7. Ventil motorizat/releu cu 2/3 cai

Pret EURO fara TVA/buc - ventil cu 2 cai  - 83 EURO

                                            - ventil cu 3 cai  - 90 EURO

-Temperatura max. de lucru 95°C, presiunea max. de lucu 10 bar, alimentare 220V. Se folosesc pentru imbunatatirea confortului si ridica nivelul de siguranta la sistemele de incalzire (pompe de caldura, incalzire prin pardoseala, ventilo-convectoare sau sisteme solare). Se folosesc pentru gestionarea economica a energiei termice produse de sistemele de incalzire a locuintelor respectiv a instalatiilor solare de producerea apei calde, necesare diverselor aplicatii.(apa calda menajera, aport la incalzire, incalzire piscine, “incarcarea” esalonata a acumulatoarelor de energie termica etc.).Aceste ventile se mai folosesc pentru ridicarea nivelului de siguranta. 

8. Supapele de siguranta (de obicei 6 bar, 120°C)

Pret EURO fara TVA/buc - 12 EURO

- trebuie sa fie reglate astfel incat sa nu existe riscul unor temperaturi ridicate sau a unor scurgeri de vapori. Utilizarea unor colectoare solare si conducte cu dezaerisire automata, reduce de asemenea probalitatea socurilor hidraulice.


Iti multumesc pentru vizita!